Qui som?

En aquest blog trobareu una finestra oberta del que fem a la nostra llar...

Llar d'Infants Municipal "Els Merlets" de Montblanc

- La Llar neix el curs 2001-2002.

- És una llar que acull nens i nenes de 4 mesos fins a 3 anys,

- Disposa de diferents espais per a cada grup, i d’altres espais comuns, la sales d’usos múltiples, biberoneria, sala de canvi, recepció i secretaria, magatzem i sala de mestres, pati exterior amb dos terrats.

- És un espai ple de coses per a descobrir

- És l’inici d’una etapa educativa que tindrà continuïtat a l´escola.

- Els nens i les nenes hi trobaran altres nens i adults amb qui relacionar-se, ampliant així el seu àmbit familiar.

- Hi trobareu un equip d’educadores especialitzades en l´educació dels més petits.

- Acollim infants amb necessitats educatives especials i respectem la diversitat.

- Tenim el català com a vehícle de comunicació.

dimecres, 5 de febrer del 2014

La Taronja!

Visca la taronja! Coneixerem la fruita, l'exprimirem, en treurem la olor, la manipularem e inclús experimentarem amb ella! Tot per a fer-la ben atractiva i comprendre la importancia que té! comencem amb la presentació, la olor i el tast!!!



Després de conèixer la taronja, mirar-la, olorar-la i tastar-la en vam fer un molt bon suc que ens el vam beure amb molt de gust!! Boníssim!!! Com no tenim costum de llençar res en vam guardar la pell de les taronges i les vam posar a assecar, avui Hem barrejat la farina amb pell de taronja triturada, ha passat de ser blanca a tenir un color ataronjat i feia una olor molt bona! Hem gaudit treballant a la plàtara d'experimentació i descobrint el traç a la taula de llum i la taula de mirall!
 





Una de les moltíssimes coses amb que ens deleiten les taronges es el seu meravellós suc, com nosaltres en sabem fer de molt gustós n'hem reservat una miqueta i hem decidit fer-ne una plastilina casolana meravellosa! Feia oloreta de taronja, amb un tacte xulíssim on hem pogut fer un munt de coses!! El millor de tot? Fer-la nosaltres mateixos i remenar, remenar i remenar els ingredients!!! Meravellós!!!!




A Espai Nadó ens hem endinsat al món dels aliments! Hem vist exemples de menús, com conservar i preparar els aliments i sobretot com fer que l'estona del menjar sigui tranquil.la i molt amena! Després hem preparat un berenar de fruites: pomes, mandarines, taronges.... Les hem tocat, olorat i sobretot tastat (amb pell i sense!) I després n'hem fet suc!!! I com que ho hem fet nosaltres mateixos, ens ha quedat boníssim!!! Moltes gràcies als papes, mames i àvies que han assistit!!!


exprimint al màxim les activitats que podem fer amb les taronges i les llimones. Aquest cop les tallem en rodanxes i les posem sobre la taula de llum. N'obserbem la lluminositat, els seus colors brillants i la seva translucidesa. S'hi passen una bona estona observant-les, girant-les, agafant-les i tornant-les a posar a la taula de llum..



 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada